För rättvisa och välfärd

|

2024

|

Blekinge

Politiska läget i Region Blekinge

Efter valet 2022 fick Vänsterpartiet vågmästarrollen men det ändrades när Kristdemokraterna i maj bestämde att lämna minoritetsstyret med S och C och i stället styra Region Blekinge med Moderaterna och Sverigedemokraterna.

Det nya styret kom överens om att tillsätta en sverigedemokrat som regionstyrelsens ordförande. Det blir första gången en sverigedemokrat får ordförandeklubban i en regionstyrelse.

Vad kan man då vänta sig av det nya högerstyret?
Det flaggas redan för höjda kollektivtrafikavgifter, mest troliga är även att patientavgifterna höjs kraftigt och att de fortsätter på den inslagna vägen som de hade när de styrde i minoritet förra mandatperioden. Bland annat får man räkna med att deras förslag på att sälja ut verksamheter som städ och vaktmästeri kommer upp igen, detta förslag stoppades av V tillsammans med minoritetsstyret, S, C, KD, efter valet.

Nu om någon gång så behövs fler krafter för att föra fram Vänsterpartiets politik i hela Blekinge.
Är du redan medlem kom och aktivera dig, är du inte medlem ansök redan idag.
Tillsammans gör vi Sverige till ett tryggare och bättre land att bo i, för alla medborgare.
Av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov. Det innebär att vi alla bidrar efter förmåga eftersom vi vet att det är vi som kan behöva stöd och hjälp nästa gång.
Vi måste skapa ett samhälle där tryggheten ökar. 

Dela artikeln

Facebook
Twitter
LinkedIn

Engagera dig

Det är bara tillsammans som vi kan bygga en sjukvård som är jämlik och fungerar för oss alla. Engagera dig i Vänsterpartiet du också!

Fler nyheter