För rättvisa och välfärd

|

2024

|

Blekinge

Stopp för okontrollerat flöde av hyrpersonal!

Text: Henrik Holmkvist

Under en längre tid så har det varit en så kallad vakansprövning när Region Blekinge ska anställa eller hyra in personal. Det betyder att regiondirektören har tagit beslut om varje enskild rekrytering som har gjorts inom regionen. Nu står vi inför ett läge där Region Blekinge är i stort behov av att rekrytera personal.

Henrik Holmkvist. gruppledare

På regionfullmäktige den 5/4 så fanns det ett förslag till beslut om att vakansprövningen skulle hävas, både för egen personal och för hyrpersonal.


Att släppa på prövningen för den egna personalen såg vi i Vänsterpartiet som en självklarhet. Men vi var inte lika förstående till förslaget att släppa rekryteringen av hyrpersonal fritt. Kostnaderna för hyrpersonal är ett ekonomiskt sänke för regionen och vi ser en kraftig ökning.


Resultatet blev att oppositionen i regionfullmäktige gick, på Vänsterpartiets initiativ, emot det socialdemokratiskt ledda minoritetsstyret. Och lyckades på så sätt stoppa vad som hade kunnat bli ett okontrollerat inflöde av hyrpersonal.


Vänsterpartiet i Region Blekinge är ett fritt och oberoende oppositionsparti. Vi söker stöd i våra frågor brett. Och vi är framför allt inte någon dörrmatta för något annat parti.

Dela artikeln

Facebook
Twitter
LinkedIn

Engagera dig

Det är bara tillsammans som vi kan bygga en sjukvård som är jämlik och fungerar för oss alla. Engagera dig i Vänsterpartiet du också!

Fler nyheter