För rättvisa och välfärd

|

2024

|

Halland

För få anställda i vården är ingen naturlag

Text: Lena Ludvigsson

Jag talar ofta om hur vi ska nå förändring och förbättring. Inom dagens sjukvård krävs det många fler professioner än enbart sjuksköterskor och läkare. Därför behöver Region Halland tänka klokare och bredare, när det gäller det som kallas kompetensförsörjning.

Jag vet vad jag talar om för jag arbetar inom regionen. Jag har en bra bild av hur det ser ut i verkligheten, på riktigt, inom våra verksamheter. Den styrande minoriteten i Region Halland vägrar acceptera den verkligheten och avslår därför alla förslag till förbättringar. På min arbetsplats har vi haft många vakanser under lång tid. Det är svårt att rekrytera arbetsterapeuter, logopeder, sjuksköterskor och de flesta andra professioner. Vi har en chef som är tvungen att ägna en stor del av sin arbetstid åt att rekrytera – ett väldigt slöseri kan en tycka. På min arbetsplats sände vår förvaltningschef i början av året ut en film 

till samtliga anställda. Budskapet i filmen är att vi inte kan räkna med

att bli fler inom sjukvården. Vi ska i stället jobba snabbare, smartare och effektivare. Som om vi inte redan gjorde det – till utmattningens gräns. Låt oss fundera på detta som blivit ett mantra för alliansen i region Halland, att vi inte kan bli fler inom sjukvården. Ingen naturlag har bestämt detta. Det har politikerna i den styrande minoriteten. Politik är att vilja. De vill inte.  

Dela artikeln

Facebook
Twitter
LinkedIn

Engagera dig

Det är bara tillsammans som vi kan bygga en sjukvård som är jämlik och fungerar för oss alla. Engagera dig i Vänsterpartiet du också!

Fler nyheter