För rättvisa och välfärd

|

2024

|

Kalmar

Medicinlager

Vet du lagersaldot hos närmaste vårdbolag?

Text: Jonatan Wassberg (V), distriktsordförande

I somras var det kanske fler än jag som reagerade på nyheten om att TBE-vaccinet var slut hos Regionen. Skyddet mot denna pest fanns inte att få tag i. Eller jo, det visade sig att för den som kände till ett företag och att just detta företag fortfarande hade en hel del vaccin, så fanns det några doser att få tag på. 

När detta företag svarade media på varför deras lager var så fulla så trodde de att det handlade om nyheten att de ansvariga för sjukvården i vårt län, Regionen, hade slut på vaccinet. Då uppfattade folk att det inte längre fanns att få tag på och slutade söka sig både till Regionen och företaget i fråga. Jag tror de har rätt. För varför ska jag vara tvungen att hålla reda på vilka företag som etablerar sig i länet och hur fulla eller tomma just deras lager är? 

Jonathan Wassberg, distriktsordförande för Vänsterpartiet i Kalmar Län

Jag vill kunna höra av mig till min hälsocentral eller 1177 och be om den vård jag behöver och önskar. Jag har ingen illvilja mot företaget i fråga, men att ha många aktörer i vården leder för ofta till en otydlighet i en bransch där tydlighet är av största vikt. Vem vänder jag mig till när jag har frågor eller något gått fel? Var finns min journal? Var får jag tag på mitt vaccin?

Dela artikeln

Facebook
Twitter
LinkedIn

Engagera dig

Det är bara tillsammans som vi kan bygga en sjukvård som är jämlik och fungerar för oss alla. Engagera dig i Vänsterpartiet du också!

Fler nyheter