För rättvisa och välfärd

|

2024

|

Kronoberg

Satsa på personalen, nej till det dyra sjukhuset!

Mandatperioden har börjat riktigt stökigt för Alliansen. Hälso- och sjukvårdsnämnden ska spara 167 miljoner, vilket Alliansen skickade vidare till personalen att lösa. Fiffigt sätt att slippa ta politiskt ansvar! Sedan var det IVA i Ljungby som stängs under sommaren på grund av personalbrist. Ett beslut som upprör och oroar såväl invånare, som personal och näringsliv.


Dessutom har vi bygget av sjukhuset i Räppe som oroar, där kostnaderna skjuter i höjden så att det snart inte finns pengar till personal. Vänsterpartiet har hela tiden varnat för kostnaderna där. Vi tycker att det är oansvarigt att bygga i detta kärva ekonomiska läge. Nytt sjukhus i Räppe riskerar att bli en gökunge som försämrar och omöjliggör de satsningar på personal och primärvård som är nödvändiga för vården idag och i framtiden för kronobergarna. Vi ser hellre att man renoverar CLV.


Regionens ekonomi blir riktigt kärv under 2024 och här skulle det behövas ökade statsbidrag. Men regeringen och SD väljer att sänka skatten för höginkomsttagarna med 13 miljarder! Det är pengar som regionen behöver för att förbättra arbetsvillkoren för personalen med höjda löner, betald vidareutbildning och sänkt arbetstid.

Det behövs en plattare organisation med färre chefsnivåer och mindre detaljstyrning. Att satsa på personalen är det viktigaste för regionen. Här finns samtidigt pengar att spara! 2022 kostade hyrpersonalen hisnande 250 miljoner!

Vi i Vänsterpartiet vill satsa mer på att rekrytera och behålla personal genom högre grundbemanning,
särskilt på de tunga avdelningarna och rimligare arbetstider.

Dela artikeln

Facebook
Twitter
LinkedIn

Engagera dig

Det är bara tillsammans som vi kan bygga en sjukvård som är jämlik och fungerar för oss alla. Engagera dig i Vänsterpartiet du också!

Fler nyheter