För rättvisa och välfärd

|

2024

|

Kronoberg

Eva-Britt Svensson, Vänsterpartiet

SENT SKA SYNDAREN VAKNA – MEN TACKSAM ÖVER UPPVAKNANDET.

Text: Eva-Britt Svensson, Ledamot i regionfullmäktige

Ordspråket ovan syftar på tidigare beslut att bygga ett nytt sjukhus i Växjö på tomt i Räppe. När investeringsbeslutet togs i regionfullmäktige om nytt sjukhus röstade M, C, Kd, S och Sd för och V och L emot. Huvudskälen mot ett nybygge var regionens ekonomi och att nybyggnation/renovering av nuvarande sjukhus inte var tillräckligt utrett.

Vi i Vänsterpartiet föreslog också, att en så stor framtidsfråga, som berör alla länets invånare, borde föregåtts av en folkomröstning med tydliga och väl utredda alternativ. Till slut insåg även samtliga partier som varit för ett nybygge att det var ekonomiskt ohållbart, varför regionfullmäktige till slut stoppade planerna på nybyggnation i Räppe. Enligt uppgift hade beslutet då kostat skattebetalarna 150 miljoner. De pengarna hade varit värdefulla att användas till förbättringar för personalen. Men åter till rubriken, både glad och tacksam för att övriga partier till slut tog sitt förnuft till fånga och stoppade ytterligare utarmning av regionens ekonomi.

När det gäller att vakna upp, så kan en bara hoppas att partierna i riksdagen, som vill ha en angiverilag, också vaknar upp och inser vilken farlig väg en sådan angiverilag är. Låt lärare vara lärare, inte poliser. Låt sjukvårdens personal ta hand om patienter, inte vara poliser.

Dela artikeln

Facebook
Twitter
LinkedIn

Engagera dig

Det är bara tillsammans som vi kan bygga en sjukvård som är jämlik och fungerar för oss alla. Engagera dig i Vänsterpartiet du också!

Fler nyheter