För rättvisa och välfärd

|

2024

|

Norrbotten

Norrbottning till EU-parlamentet!

Vänstern kan skicka en Norrbottning till EU-parlamentet. Det är fullt möjligt om vi bara ser till att vänsterfolk går och röstar. Vi säger därför: Hallå där Carolina Gustafsson, Kiruna. Vänsterpartiets tredje namn på EU-listan. 

Varför är det viktigt att rösta i EU-valet? 

– Många regler och lagar i EU styr vad vi kan göra här hemma i Sverige. T.ex. det som rör kommunens makt över sina bostadsbolag. I dagsläget måste kommunerna ställa motsvarande affärsmässiga avkastningskrav på sina bostadsföretag som andra likartade aktörer. EU:s marknadsideologi blir överordnad behovet av bostäder. Det vill jag ändra på!

Vad är din viktigaste fråga i EU-politiken? 

– Just nu – att driva på EU att kräva ett  eldupphör i Gaza. Sen klimatet! Frågan om en rättvis klimatomställning hör ihop med en solidarisk asylpolitik, en progressiv bostadspolitik och trygga jobb, men också med solidaritet med världen genom rättvisa handelsavtal för att sätta stopp för exploatering.

Dela artikeln

Facebook
Twitter
LinkedIn

Engagera dig

Det är bara tillsammans som vi kan bygga en sjukvård som är jämlik och fungerar för oss alla. Engagera dig i Vänsterpartiet du också!

Fler nyheter