För rättvisa och välfärd

|

2024

|

Örebro

Återskapa förlossningen i Karlskoga

Text: Anneli Mylly

Den svenska förlossningsvården äventyras runt om i landet, och inte minst i vårt län, rapporteras det om underbemanning och kris.

Många barnmorskor vittnar om stor oro för patientsäkerheten och för att födande kvinnor inte får den hjälp de behöver.

Förlossningsvården i länet behöver utvecklas genom att återskapa förlossningsverksamheten i Karlskoga. Två förlossningsavdelningar skulle innebära en förstärkning av förlossningsvården i Örebro län.

På Karlskoga lasarett har säkerhet alltid varit ett honnörsord och fantastiska personer har gjort sitt yttersta för att utveckla och säkerställa vård. Förlossningsavdelningen i Karlskoga har funnits länge och många nya människor har skådat dagen med bistånd från barnmorskor, undersköterskor, läkare och annan nödvändig personal.

Anneli Mylly (V), Kommunstyrelsens ordförande Degerfors

I en kartläggning som genomfördes i samband med stängningen påvisades brister som behövde åtgärdas. Dessa åtgärder var av sådan karaktär att det skulle kunna hanteras och att verksamheten skulle kunna fortsätta hålla öppet. Vänsterpartiet vill att Karlskoga lasarett ska återskapa förlossningen i egen regi samt ha öppet dygnet runt, hela året. Naturligtvis med all säkerhet som behövs på en förlossning med normala graviditeter.Vi vill att kvinnorna i  länsdelen ska ha tillgång till trygg och god förlossningsvård.

Dela artikeln

Facebook
Twitter
LinkedIn

Engagera dig

Det är bara tillsammans som vi kan bygga en sjukvård som är jämlik och fungerar för oss alla. Engagera dig i Vänsterpartiet du också!

Fler nyheter