För rättvisa och välfärd

|

2024

|

Östergötland

Den sjuka debatten – John Lapidus föreläser i Norrköping

Vänsterpartiet bjuder in till föreläsning med forskaren John Lapidus om vårdindustrins myter, nyspråk och lögner i Norrköping 7 september.

Den svenska sjukvården håller på att slås sönder. Från principen om vård efter behov är det alltmer ekonomiska intressen och plånbokens storlek som styr.

Men privata vårdgivare, försäkringsbolag och politiker talar inte öppet om sina avsikter. Med nyspråk och rena lögner vill de övertyga oss att vård på lika villkor fortfarande är en realitet.

I den här föreläsningen djupdyker forskaren John Lapidus i den sjuka debatten. Med hjälp av omfattande research och vårdindustrins egna argument för han den orättvisa verkligheten upp till ytan.

John Lapidus är doktor i ekonomisk historia, verksam på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. I Den sjuka debatten populariserar han sin pågående forskning om privatisering och välfärdsstatlig förändring.

Föreläsningen hålls i Norrköping 7 september kl 18.30 i ABF Bergslagsgården.

Alla är välkomna.

Vill du beställa boken kan du göra det här.

Dela artikeln

Facebook
Twitter
LinkedIn

Engagera dig

Det är bara tillsammans som vi kan bygga en sjukvård som är jämlik och fungerar för oss alla. Engagera dig i Vänsterpartiet du också!

Fler nyheter