För rättvisa och välfärd

|

2024

|

Skåne

Vi 4

Vänsterpartiet vill införa 30 timmars arbetsvecka i vården. Det är hög tid för reformer som tar tag i orsakerna för personalkrisen istället för att behandla symptomen. Hur skulle din situation påverkas om du arbetade 30 timmar per vecka?

Sid_2_Fråga_4_Agneta_Lenander_Foto Emmalisa Pauly

Agneta

Lenander,

Sjuksköterska

Då hade fler kunnat tänka sig arbeta i 24/7 verksamhet. Nu betalar anställda själva genom att gå ner i tjänst vilket ger urusel pension. Något är väldigt skevt när vårdanställda går sönder av stress och blir sjukskrivna p.g.a. jobbet.

Sid_2_fråga_4_Lina_Myritz

Lina

Myritz,

ST-läkare anestesi och intensivvård

Jag skulle få fler sköterskekollegor som vill vara kvar på vår arbetsplats. Tillsammans med en realistisk budget som täcker utbildning, löneutveckling och rimlig arbetsbörda så vi kan utföra våra jobb bra och må bra när vi går hem.

Sid_2_fråga_4_Mia_Chirstensson_Foto Emmalisa Pauly

Mia

Christensson,

Undersköterska

Då skulle jag orka arbeta 100%, få tid till återhämtning och hinna göra saker som jag mår bra av utan dåligt samvete mot familj och vänner. Jag skulle vandra i naturen, gå på konserter och kanske lära mig dansa salsa ordentligt.

Sid_2_fråga_4_Gunilla Pellinen

Gunilla

Pellinen,

Sjuksköterska

Jag arbetar redan mindre än 30 timmar per vecka relaterat till ständig nattjänstgöring. Min arbetstid gör att jag bland annat får ett friare privatliv, en aktivare fritid, mindre kroppslig belastning och mindre stress.

Dela artikeln

Facebook
Twitter
LinkedIn

Engagera dig

Det är bara tillsammans som vi kan bygga en sjukvård som är jämlik och fungerar för oss alla. Engagera dig i Vänsterpartiet du också!

Fler nyheter