För rättvisa och välfärd

|

2024

|

Sörmland

Johan jobbar för hela länet

Johan Sandberg, Eskilstuna, har sadlat om från kommun- till regionpolitiker. Som fritidspolitiker får han ledigt för politiskt uppdrag och ersättning för utebliven lön samt arvode för de möten han deltar på, ca 1500 kr i månaden. 

Hur känns det att vara regionpolitiker? 

– De första månaderna har varit bra. Det var ett stort steg att ställa om, regionpolitiken är en mer strategisk nivå. Jag har fått en djupare förståelse för vad regionen gör. Regionpolitik har ju en tendens att hamna i skymundan vilket är konstigt då många anser sjukvård vara en prioriterad fråga. 

Regionfrågorna rör ju nio kommuner, hur känns det att jobba för hela länet

– Via mitt arbetsliv har jag sett hur olika förutsättningar det finns i Sörmland. Jag vill bo i ett sammanhållet län där vi tillsammans ser till att våga satsa på de mindre orterna och på att kunna resa klimatsmart. Sörmland behöver bli mer jämlikt. 

Hur går det för Region Sörmland då? – Tyvärr har det politiska styret inte visat på den kraft som behövs för att lyfta Sörmland. Politisk vilja och klara strategier krävs för att ta länet framåt.

Berätta lite mer om dig och dina intressen. – Hemma i Eskilstuna arbetar jag med förhandlingar, har barn och spelar i ett band. Jag tycker att det är viktigt att engagera mig i samhällsfrågor och att vara förtroendevald fritidspolitiker är ett uppdrag jag är stolt över. 

Dela artikeln

Facebook
Twitter
LinkedIn

Engagera dig

Det är bara tillsammans som vi kan bygga en sjukvård som är jämlik och fungerar för oss alla. Engagera dig i Vänsterpartiet du också!

Fler nyheter