För rättvisa och välfärd

|

2024

|

Sörmland

David Aronsson Vänsterpartiet Södermanland är kritisk till Vård för pengarna

När verkligheten kommer ifatt politiken

Visst kommer du ihåg det där partiet? ”Pengarna i vården” typ… Ett regionalt parti som sa sig vilja lyfta vården.

Vård för pengarna (VfP) styr Region Sörmland i minoritet med M, Kd och C. De har under denna mandatperiod gjort sig kända för tre saker. 

För det första att VfP´s regionråds sambo har anställts som politisk sekreterare, trots att de själva sagt sig vilja avskaffa de politiska sekreterarna. För det andra så har minoriteten med buller och bång och ett stort mått inkompetens avskedat den redan avgående regiondirektören, något som kostade medborgarna sju miljoner kronor. Sist men inte minst så kommer de vara ökända för att ha låtit varningssignalerna gå in genom ena örat och ut ur det andra, medan de satt på ändan och såg regionens ekonomi braka ihop.

Vård för Pengarna är däremot bara en pusselbit i minoriteten som styr regionen med Sverigedemokraternas stöd. Var finns stödet från den regering som Moderaterna och Kristdemokraterna sitter i? Region Sörmland går en dryg miljard back på grund av inflation, kostnadsökningar och höjda arbetsgivaravgifter till staten. Regeringspartierna hade möjlighet att sätta vården före bensinen och stötta regionerna. Inget hände. Det gjorde de inte i Sörmland heller trots varningssignaler under ett halvår, sen kom panikförslagen med destruktiva nedskärningar som tog pengarna från vården.

Dela artikeln

Facebook
Twitter
LinkedIn

Engagera dig

Det är bara tillsammans som vi kan bygga en sjukvård som är jämlik och fungerar för oss alla. Engagera dig i Vänsterpartiet du också!

Fler nyheter