För rättvisa och välfärd

|

2024

|

Stockholm

Niklas Bougt tycker hyrstoppet i vården är ett steg i rätt riktning.

Vårdpersonal behöver morötter som inte är ruttna

Text: Niklas Bougt

Telefonen plingar till. Det är återigen en uppdatering från jobbets Facebookgrupp. ”Här är luckorna inför morgondagen!”.

Sommaren och semestrarna är i full gång. Avdelningen går på knäna som vanligt. Men riktigt som vanligt är det inte. I år finns inte hyr-syrrorna som täcker upp för underbemanningen. Region Stockholm har infört ett hyrstopp. Trots detta löser det sig, tack vare alla fantastiska kollegor som går dubbelpass och heldag, kvälls- och nattpass. Bemanningskontoret lägger ut luckorna dag för dag, vecka för vecka. Inför helgens 48 timmar saknas det drygt 20 personal. 

Det kan tyckas från min inledning att jag saknar hyrpersonalen. Så är inte fallet. Hyrstoppet är en bra sak. Vi behöver kontinuiteten i vården för utveckling och för att behålla god kompetens. Därför är hyrstoppet nödvändigt. Men Region Stockholm kan inte bara använda piskan och ta bort personal från golvet. Det krävs också morötter för de som stannar kvar: rejäla satsningar för att förbättra arbetsmiljö och löneutveckling för sjuksköterskor och undersköterskor. Regionens ”sign on”-bonus är inget annat än en rutten morot i sammanhanget.

Som facklig har jag ofta diskussioner och avstämningar med chefer och ledningen. Planeringen för sommaren har alltid sett ut så här. Ledningen vet att det enda som gör det möjligt att bedriva vården på sommaren är personalens uppoffringar. I slutändan är det som behövs fler kollegor på golvet och vägen dit går genom bättre villkor, löner och arbetsmiljö. 

Niklas Bougt (V), regionpolitiker och sjuksköterska på Södersjukhuset

Dela artikeln

Facebook
Twitter
LinkedIn

Engagera dig

Det är bara tillsammans som vi kan bygga en sjukvård som är jämlik och fungerar för oss alla. Engagera dig i Vänsterpartiet du också!

Fler nyheter