För rättvisa och välfärd

|

2024

|

Stockholm

Nej till angiverilagen

Kravet i Stockholm: Vårdpersonal måste undantas från angiverilagar

Vänsterpartiet och Mittenkoalitionen i Region Stockholm kräver att all personal i regionen, i synnerhet i sjukvården, ska undantas från regeringens angiverilagar.


I ett gemensamt uttalande på torsdagen uppmanar Vänsterpartiet tillsammans med Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet regeringen att tänka om sina direktiv till utredningen om angiverilagarna. Trots massiva protester från personal, fack, politiker och debattörer i hela landet valde regeringen att gå vidare utan att undanta vårdpersonal. Signalen från läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och annan vårdpersonal har varit tydlig ända sedan den här Tidöavtalet blev offentligt: ”Vi anger inte”.

Uttalandet är signerat av Talla Alkurdi (S), hälso- och sjukvårdsregionråd, Christine Lorne (C),
primärvårdsregionråd, Sandra Ivanovic Rubin (MP), ordförande för psykiatriutskottet, och Jonas
Lindberg (V), oppositionsregionråd. Det finns att läsa i sin helhet här.

Stockholm säger nej till angiverilagar
Christine Lorne (C), Sandra Ivanovic Rubin (MP), Jonas Lindberg (V) och Talla Alkurdi (S) kritiserar i ett gemensamt uttalande regeringens val att inte undanta regionens personal i utredningen om angiverilagar. Foto: Henrik Norling

Dela artikeln

Facebook
Twitter
LinkedIn

Engagera dig

Det är bara tillsammans som vi kan bygga en sjukvård som är jämlik och fungerar för oss alla. Engagera dig i Vänsterpartiet du också!

Fler nyheter