För rättvisa och välfärd

|

2024

|

Sverige

Lena Granath, regionråd för Vänsterpartiet i Region Kalmar

Vänsterpolitik minskar beroende av hyrbolag i vården

Satsningar på personalen ger resultat när Vänstern styr i Kalmar län. Med riktade resurser till sjuksköterskor kan man redan nu se resultat. Målet är att minska beroendet av hyrpersonal i sjukvården säger Vänsterpartiets regionråd Lena Granath.

Det har snart gått ett år sedan valet och en ny majoritet kunde bildas i Region Kalmar. Tillsammans med Centerpartiet och Socialdemokraterna styr nu Vänsterpartiet. Det är dock inte alltid enkelt. Sjukvården har en tuff situation och staten drar åt svångremmen rejält. Det påverkar möjligheterna för att stärka och utvecklingen menar Lena som ändå ser att det finns mycket bra som åstadkommits det här första året vid makten.

– Att vi har kunnat göra en satsning på 30 miljoner riktat mot de som jobbar helg kombinerat med att vi förstärker det systematiska arbetsmiljöarbetet för de anställda känns väldigt bra. Vi vet att utan personal så fungerar inte vården, säger Lena.

I stora delar av landet är personalbristen ett enormt problem och kostnaderna för hyrpersonal rusar. Lena lyfter fram att det är en stor utmaning som kräver ett målmedvetet arbete. Dock ser framtiden i Kalmar län lite ljusare ut tack vare majoritetens satsningar menar Lena.

Vänsterns satsningar på personalen ger resultat. I Region Kalmar kan man nu se hur personal kommer tillbaka från hyrbolagen.

– Att vi redan nu ser att vi tack våra satsningar kan se att hyrsjuksköterskor lämnar hyrbolaget och börjar jobba i regionen igen är ett stort steg i rätt riktning och ett tecken på att vi gör någonting rätt, fortsätter Lena. Efter snart ett år vid makten tycker Lena att Vänsterpartiet kan se tydliga avtryck i politiken vilket man även kan räkna med att se de kommande åren. Det spelar stor roll vem som styr regionen menar hon.

– Ibland kanske regionpolitiken är lite osynlig för många medborgare. Men det gör stor skillnad när vi är med. Vårt tydliga fokus på mer resurser till personalen och förbättrad arbetsmiljö är ett sådant exempel, avslutar Lena.

Vill du läsa mer om vad Vänsterpartiet gör i Region Kalmar. Kolla här.

Dela artikeln

Facebook
Twitter
LinkedIn

Engagera dig

Det är bara tillsammans som vi kan bygga en sjukvård som är jämlik och fungerar för oss alla. Engagera dig i Vänsterpartiet du också!

Fler nyheter

Välj region för att se fler nyheter