För rättvisa och välfärd

|

2024

|

Västerbotten

Uppskattat med kortad arbetstid i Västerbotten

Text: Anna Maria Lindgren

För tjugo år sedan drev Vänsterpartiet igenom förkortad arbetstid, i dåvarande Västerbottens läns landsting, genom en modifierad arbetstidsmodell. Fortfarande är modellen uppskattad bland de anställda.

På medicinska akutvårdsavdelningen i Umeå, Mava, arbetar de flesta sjuksköterskor och undersköterskor enligt den modifierade 3–3-modellen sedan drygt 15 år tillbaka.

Åsa Wiklund är undersköterska och har jobbat där i knappt ett år, efter många år inom äldreomsorgen. Hon lovordar modellen:

  • Det är stor skillnad mot 37 timmars arbetsvecka. Jag märker verkligen skillnad. Vi har inte heller så långa arbetspass och jobbar aldrig mer än 8 timmar. Det ger bättre återhämtning.

Sjuksköterskan Sara Eriksson som har jobbat på Mava i 17 år, håller med:

  • Fördelen med modellen är bättre återhämtning.

Arbetstidsmodellen är också viktig för att kunna rekrytera och behålla personal.

  • Den gör att vi kan profilera oss gentemot andra arbetsgivare, säger Håkan Sandberg, avdelningschef på Mava sedan 1,5 år tillbaka. Det är ju tyvärr så att vi konkurrerar med andra offentliga huvudmän också, som kommunen.
  • Jag avskyr att vi ska slita och dra i folk sinsemellan. Vi vårdar ju samma patienter. Men i den dragkampen kan man lyckas om man använder 3–3-modellen som ett verktyg.

Arbetstidsmodellen som används inom Region Västerbotten innebär att man jobbar cirka 32 timmar per vecka och får upp emot 35 extra lediga dagar per år. Den är en av tre arbetstidsmodeller och innebär 2–4 dagars arbete och 2–4 dagars ledighet. De anställda får förkortad arbetstid med 12–15 procent och bibehållen lön.

Arbetstidsmodellen är uppskattad av personalen. Håkan berättar att man för ett år sedan fick direktiv om att plocka bort modellen mot en lönehöjning med 20 procent. Men då protesterade personalen. Man ville absolut inte bli av med sin förkortade arbetstid och behöll hellre det mot att få en högre lön.

  • Det skrevs protestlistor och vi fick tänka om, berättar Håkan Sandberg.

Men ingen modell är perfekt och även 3–3-modellen har förbättringsområden.

  • Den behöver jobbas igenom, det har inte gjorts på 20 år, fortsätter Håkan Sandberg. Det saknas till exempel systemstöd och innebär en del extrajobb för den som sätter schemat.

På det stora hela är man dock väldigt nöjd med arbetstidsmodellen.

  • Som vården ser ut idag på vårdavdelningarna tror jag inte att det är många som skulle orka jobba 37 h arbetsvecka. Vilan och återhämtningen som man får med 3–3-modellen är det som gör att man orkar med, avslutar sjuksköterskan Sara Eriksson.

Dela artikeln

Facebook
Twitter
LinkedIn

Engagera dig

Det är bara tillsammans som vi kan bygga en sjukvård som är jämlik och fungerar för oss alla. Engagera dig i Vänsterpartiet du också!

Fler nyheter