För rättvisa och välfärd

|

2024

|

Västmanland

Där minutstyrningen lever och frodas

Text: Cecilia Strand Ronsten

De senaste månaderna har röster höjts om arbetsmiljön på Samlad Service. De ca 500 medarbetarna städar, kör tvätt och prover och ser till att hela regionen fungerar.

Under hösten infördes nya arbetssätt inom Samlad Service i Region Västmanland. Dels ett digitalt system, Avista Time, för de som jobbar med städning. Det innebär att alla har en telefon där de ser vad som ska städas under arbetspasset just den dagen. När och hur lång tid varje arbetsuppgift borde ta. Där bockar städaren också av arbetsuppgifterna efter hand under arbetspasset.

Samtidigt har flera andra större förändringar skett, vilket har gett upphov till mycket oro hos personalen. Förändring är självklart inte av ondo i sig, personalen på Samlad Service är vana vid det.

Jag försöker förstå vad som hänt just denna gång.

För att få reda på det pratar jag med Jessika Hoberg, Kommunal, om hennes bild av hur arbetsmiljön ser ut efter förändringsarbetet. Hon arbetar själv i verksamheten och har som facklig företrädare också kontakt med Samlad Service-medarbetare i hela länet.

Hur påverkas arbetsmiljön av införandet av Avista Time?

  • Det är den psykosociala arbetsmiljön som påverkas, förklarar Jessika Hoberg. Införandet har inneburit mycket stress för många på grund av minutstyrningen, känslan att vara övervakad under arbetspasset, av att se tiden ticka ner och att inte hinna med.
  • Många som städar är väldigt lojala och känner mycket stolthet över att vara en viktig del i att sjukvården fungerar, det innebär att det finns de som stämplar ut och går tillbaka för att göra klart efter arbetspasset för att se till att jobbet är ordentligt gjort. Det finns samtidigt de som stressar sig igenom viktiga arbetsuppgifter för att hinna. Tiden räcker inte till!

På vilket sätt känner sig medarbetarna övervakade?

  • I och med att du bockar av arbetsuppgifterna under arbetspasset kan chefen kolla var du befinner dig och hur långt du har kommit. Många känner ett otroligt obehag av detta, det är integritetskränkande.
  • Medarbetarna har såklart vetat redan tidigare hur lång tid de har på sig. Det som har skett nu är att det synliggörs, och det ökar på stressen hos redan stressade medarbetare.
  • Minutstyrning fick sitt genombrott i och med att Lagen om valfrihetssystem, LOV, infördes 2009. På de allra flesta arbetsplatser har det förpassats till historieböckerna, berättar Jessika Hoberg.
  • Människor är inga maskiner och minutstyrning har ingenting i Region Västmanland att göra.

Dela artikeln

Facebook
Twitter
LinkedIn

Engagera dig

Det är bara tillsammans som vi kan bygga en sjukvård som är jämlik och fungerar för oss alla. Engagera dig i Vänsterpartiet du också!

Fler nyheter